Hidup Merdeka Tanpa Hutang


SEBUAH KEHIDUPAN YANG BEBAS DARI HUTANG. KEBANYAKKAN ORANG ADA HUTANG. ANDA BAGAIMANA? SETINGGI MANA HUTANG ANDA ADA SETAKAT INI?

Apa itu hutang?

Hutang adalah nilai sesuatu barang dan perkara yang kita tak habis bayar 100% atau dalam kata lain belum lunas. Hutang itu boleh jadi hutang PTPTN, hutang kahwin, hutang kereta, hutang rumah, hutang kad kredit, hutang bisnes, hutang pinjaman peribadi, hutang sesama manusia dan sebagainya.

Mari saya kongsikan cara bagaimana anda kini boleh bebas hutang.

Jom baca dulu apa Dr HM Tuah Iskandar katakan.

Pada zaman kini, sememangnya agak sukar untuk kita hidup tanpa hutang! Nak sambung belajar, nak beli kereta, nak beli rumah... semuanya memerlukan pada jumlah wang yang agak besar, dan sememangnya, tidak ramai yang berkemampuan untuk mendapatkan semua perkara itu secara tunai!


Nak tak nak, kena juga berhutang!
BERHUTANG  itu TIDAK SALAH! Yang menjadi kesalahan, ialah apabila tidak mahu membayarnya!

Hakikatnya... tiada cara lain untuk selesaikan masalah hutang.. KECUALI... satu cara sahaja...iaitu, dengan cara...BAYAR HUTANG!


Persoalan yang lebih tepat dan perlu ditanya!.... Bagaimana untuk membayar hutang?
Hah! Soalan ini lah yang ingin saya kongsikan jawapannya!


Sebelum itu bagaimana nak bayar hutang?


Perkara pertama yang perlu ada  di dalam fikiran dan mindset anda ialah... "Bagaimana Untuk Saya Membayar & Melangsaikan Hutang Saya?"

Jika niat seperti itu sudah ada dalam diri anda.. InsyaAllah.. ianya akan dipermudahkan!
Mari kita lihat pada dua hadis ini yang bercakap tentang "NIAT Membayar Hutang!"Ebook Mengandungi Info, Tip, Teknik Dan Ilmu Bahkan Pengalaman Sebenar Dr HM Tuah Sendiri

  • 3 Sebab mengapa manusia berhutang. Apabila anda ketahui sebab ini, maka anda akan lebih berhati-hati apabila mahu membuat sesuatu hutang.
  • Terdapat 4 Jenis hutang yang perlu anda ketahui. Dari 4 tersebut, hanya 1 sahaja yang boleh diteruskan dan yang 3 lagi, perlu dihindarkan dan dielakkan.
  • Ada 3 perkara wajib yang perlu anda miliki sebelum mengambil sesuatu hutang. Tanpa 3 perkara ini, anda mungkin akan terperangkap dalam bebanan hutang selama-lamanya.
  • Saya pecahkan kategori hutang ini kepada 3 kategori, iaitu hutang besar, hutang sederhana dan hutang kecil. Dalam setiap kategori dan jenis hutang itu, saya kongsikan cara penyelesaiannya.
  • Saya kongsikan juga 10 Prinsip & Perkara Penting Yang Perlu Anda Lakukan untuk melangsaikan semua hutang di dalam hidup anda!
  • 3 Langkah yang boleh anda lakukanuntuk mengurangkan dan melunaskan hutang anda satu demi satu dengan lebih pantas.
  • 3 Langkah efektif yang perlu anda lakukan apabila menghadapi kesulitan dan gagal membayar hutang anda
  • 3 Perangkap nafsu & kehendak yang perlu anda elakkan dari terjebak dengan masalah hutang.
  • Amalan harian serta doa yang mampu membantu melepaskan diri dari hutang serta stress akibat hutang.

PANDUAN JOM BEBAS HUTANG 

Post a Comment

0 Comments