Panduan Menarik Melahirkan Anak Pintar Dan Cerdas


Mahu Anak Anda Pintar  Dan Pandai Membaca Sebelum Masuk Tadika? Boleh!


Perhatian Para Ibu Yang Sedang Hamil Atau Yang Ada Anak Bawah Usia 5 Tahun!!!

Tahniah jika anda hamil buat masa ini!!! Artikel ini paling sesuai buat ibu-ibu serta bakal ibu yang bercita cita mahu lahirkan generasi yang sihat, pintar dan soleh. InsyaAllah.

Mari baca apa Madam nak kongsi oleh seorang sahabat bernama Shafiq Raduan kerana ...

Boleh dikatakan, hampir semua ibu-bapa inginkan anak mereka menjadi anak yang pintar dan cerdas. Namun, seringkali, tanggungjawab untuk mendidik anak itu, diserahkan bulat-bulat kepada pihak penjaga, nurseri, guru tadika dan kadangkala ada juga yang menyerahkannya kepada orang gaji.

Sebenarnya, untuk menghasilkan anak yang pintar, terdapat beberapa teknik dan formula yang boleh digunakan, ia sebenarnya bermula sejak puan hamil yakni sejak anak di dalam kandungan lagi.

Namun begitu, untuk ibu-ibu yang sudah melahirkan anak, usah risau, masih belum terlambat untuk membentuk anak-anak anda menjadi pintar dan cerdas.


Ramai Ibu-Bapa Kini, Mendidik Anak Mereka, Sepertimana “Ibu-Bapa Mereka Dahulu” Mendidik Mereka..

Zaman sudah berubah, dulu anak-anak yang berumur 4-6 tahun, banyak bermain nyorok-nyorok, kejar-kejar, cakar ayam, teng-teng dan sebagainya.. tetapi kini, anak-anak yang berumur 3 tahun pun sudah ada ipad/tablet sendiri.

Pesan Saiyidina Umar R.A “Didiklah anak-anakmu mengikut zamannya..”

Saya masih ingat lagi, sewaktu saya kecil dahulu, saya mula belajar membaca sewaktu saya darjah 1 (umur 7 tahun), masuk darjah 2 (umur 8 tahun), barulah saya pandai membaca dengan agak lancar, ianya adalah normal pada waktu itu. Boleh dikatakan, semua rakan-rakan sekelas saya hanya pandai membaca selepas masuk darjah 2.

Ianya sangat berbeza dengan anak-anak zaman kini, pada umur 6 tahun, sebelum masuk darjah 1, mereka mestilah sudah pandai membaca. Jika tidak, mereka akan ketinggalan. Tambahan lagi, pada zaman ini, persaingan adalah sangat sengit. Semua ibu-bapa mahukan yang terbaik untuk anak mereka.

Jadi, beruntunglah anda yang menjumpai website ini!

Pandai Membaca Sebelum Tadika! Besar Kelebihannya!

Menerusi website ini, saya akan bongkarkan tips & teknik, bagaimana cara mendidik & mengajar anak agar mereka pandai membaca, sebelum mereka masuk ke tadika lagi. Lagi cepat mereka pandai membaca, maka lebih banyaklah perkara yang boleh mereka belajar.

Bayangkan, pada umur 5 tahun, anak anda sudah boleh membaca label-label yang terdapat pada botol dan kotak malahan signboard. Saya sendiri agak terkejut, apabila pada satu hari, anak saya yang berumur 5 tahun, tiba-tiba membaca signboard kedai-kedai yang dilalui sewaktu saya membawanya bersiar-siar, “Kedai Makan, Kedai Dobi, kedai Gambar” katanya dengan penuh semangat. Selepas menyedari perkara itu, saya mula membelikan lebih banyak bahan bacaan, seperti majalah dan buku cerita untuknya. .

Pada umur 6 tahun, dia sudah pandai membuka komputer dan menaip sendiri perkara yang ingin dia belajar dan ketahui di Google ataupun Youtube.

Apabila berumur 7 tahun, dia sudah boleh membaca sarikata yang dipaparkan dan sekaligus memahami jalan cerita serta mesej yang terdapat di dalam cerita tersebut.

Kini, anak saya sudah tahu banyak perkara berbanding rakan-rakannya yang lain. Dia juga lebih mudah faham apabila saya menerangkan kepadanya tentang sesuatu perkara yang agak rumit, seperti bagaimana makanan dihadam di dalam perut, tentang ketuhanan, tentang kehidupan realiti dan fantasi, serta pelbagai lagi perkara.

Ada Apa Dalam Ebook Ini?Ebook ini mengandungi 5 bab…

BAB 1 : Teknik Semasa Kehamilan

Dalam teknik ini saya membongkarkan kaedah utama dalam merangsang minda semasa proses pembentukkan janin lagi. Hebat bukan? Terdapat 10 kaedah yang anda boleh praktikkan di rumah tanpa mengeluarkan satu sen belanja pun !

BAB 2 : Rahsia Kenapa Bangsa Yahudi Genius

Dibongkarkan buat pertama kalinya. Bagaimana kaum  Yahudi tu bijak. Apa petua mereka sampai otak menjadi sangat geliga.

BAB 3 : Teknik Selepas Hamil

Belum cukup usaha lagi jika selepas hamil anda  mengambil langkah berdiam diri untuk melatih minda si manja anak menjadi genius.

BAB 4 : Teknik Pemakanan Berkhasiat

Kalau nak bicarakan soal pemakanan memang semua orang kata ambil ubat minda. Benarkah? Sebenarnya tidak perlu pun. Boleh jimat duit. Yang penting makanan yang mencukupi nutrien. 

BAB 5 : Teknik Ajar Anak Membaca

Tak perlu tunggu ajar anak membaca semasa umur  5 tahun. Kebanyakkan ibu bapa suka ambil masa lambat untuk mengajar anak membaca.

Saya dedahkan kaedah mudah ajar anak anda membaca seawal usia 3 tahun.

Antara perkara yang saya dedahkan ialah :

Perkara JANGAN anda lakukan semasa ajar anak anda membaca !

Jangan buat anak  anda pandai belaka. Semua masa umur 3 tahun nak ajar semua benda. Sedangkan kanak-kanak perlukan masa, serta pembelajaran mestilah selari dengan peningkatan umur.

5 tips berjaya dibongkarkan.

Serius nak anak anda luar biasa awal pintar cerdas lebih awal?

Panduan Rahsia Anak Pintar Cerdas


Post a Comment

0 Comments