Part 1: Bacaan Al-Quran Pada Masa Tertentu Mengikut Sunnah (Tiap Pagi Dan Petang)Assalamualaikum. Dah pun jam 12 tengah hari. Tak sempat nak kongsi pagi tadi sebab saya 'curi masa' go through Ad Dukhan bermula hari ini. Rasa semangat selepas lihat sharing saudara Syafiq.


Intention nak cuba buat as a routine. Lagipun saya antara yang bekerja di dalam rumah. You know that they say SAHM. Stay At Home Mother. Serius, memang 'tak penat mana' pun. Boleh rasa freedom bila kita sendiri mahu bekerja di rumah atau dari rumah.

 Antara job dan tasks A to Z ...siapkan suami nak ke tempat kerja, dobi baju di rumah, jemur baju, lipat baju sikit sikit lama lama jadi bukit, kejutkan anak bangun, siapkan sarapan si bijak, kemas rumah sementara si bijak akan selerakkan semula (for sure), fikir nak masak apa tengahari makan berdua, vakum karpet, main 'masak-masak' , rehat, solat, fikir tajuk apa untuk blog post akan datang demi buktikan pada diri bahawa sesiapa boleh menulis dan jana wang di rumah,  mandikan si kecil, main bersama anak secara indoor, dan ada masanya kami akan keluar bermain playground taman dan hirup udara petang (outdoor), menulis walau sikit sebab adakalanya , " I feel good when it comes to write it out" membaca walau sehelai, dan akhir sekali ... bersedia sambut suami pulang kerja setelah hampir 10 jam berada di luar rumah semata-mata nak menjemput rezeki yang Halal. Insya Allah.


People say...the list is endless. Yeep!!!


Sekarang adalah masanya...sambil mata jeling-jeling skrin tv WHI sedang ke udara, saya nak kongsi juga dengan pelawat blog hari ni ilmu yang ada dalam Amalan Sepanjang Hayat.

Pagi dan Petang

Bagi yang mencari apa nak dibaca diamalkan tiap pagi dan petang boleh mula beramal. Amalan untuk malam pun ada. Tungga ya saya kongsi lain arttikel.

Sebelum berhenti,  ramai yang tak tahu betapa 'laku keras'panduan mula bisnes tudung tulisan Puan Madihah Mustafha yang berjaya buat RM15 Ribu sebulan. Banyak bulan dah tersenarai Top 10 terbitan Klikjer.  Kalau nak baca boleh muat turun cepat BISNES TUDUNG. 

Jumpa lagi!!!

Post a Comment

0 Comments