Wanita Boleh Amalkan Ayat 21-24 Surah Al Hasyr Bagi Mengatasi Kebuntuan Dalam Pencarian Jodoh


Assalamualaikum. Peace be upon you. Apa khabar semua pembaca. Especially be-you-tiful wanita! Apa khabar juga dengan bisnes anda semua? Sudah berjaya lakukan bisnes dan jana wang ribuan ringgit?Baguslah jika sudah. Jika belum dan tak ada idea apa perlu buat boleh cuba pilih dan baca ebook panduan di bawah Madam B bantu senaraikan bisnes hot item buat masa ni.

Ini dia pautan wanita mesti klik dan mula pilih apa anda patut buat secara online bermula hari ini. Siapa tahu ini mampu jadi punca rezeki anda dari arah yang tidak disangka:-

Panduan versi muat turun digital di atas adalah rekomen ikhlas saya untuk wanita yang serius nak jana wang dari rumah secara sambilan atau sepenuh masa. Terpulang. Asalkan satu hari nanti kita sukses dan boleh boleh berdiri atas kaki sendiri. Seronok ya bila dah berjaya secara tak langsung akhirnya terbukti kita boleh sahaja sukses dengan cara anda sendiri. Paling penting berniaga 'gaya Nabi' ikhlas, jujur dan berpeluang bantu orang lain yang memerlukan skil kita. Barulah jana wang sambil jana pahala.

Seronok bercakap dan menulis panjang lebar, apa khabar dengan iman kalian semua wahai wanita termasuklah diri penulis?  Didoakan iman kita semakin meningkat dan konsisten menjana pahala berpanjangan hingga ke hujung nyawa. InsyaaAllah. Amin.

Saya selaku wanita yang pernah melalui zaman gadis dan fasa wanita bertemu jodoh ingin berkongsi apa yang saya masih ingat untuk kalian yang sedang 'memburu' jodoh. Saya teringat ebook by SuffiyaRose bertajuk ...enjoy Kembara bertemu Bahagia. Bergembiralah. Pada saya bukan mudah sampai ke tahap ini, iaitu selaku isteri seseorang, usah stres. Talk to your rabb. Apa saja yang anda mahu dan katakan just share with Allah directly. Dont worry. Allah is the best listener eventually. Trust Allah!

Firman Allah yaitu salah satu janji Allah dalam Al Quran, "Berdoalah kalian padaKu
nescaya Aku perkenankan doa  permohonan kalian. Surah Al Gaafir 40:60

Maka adakah doa yang boleh kita amalkan ketika jalan terasa terhalang dan fikiran buntu? Ini dia doa ketika kebuntuan melanda.Selain penghalang doa, ada juga membantu dalam doa. Antara lain, pertama Husnudzan Billah. Bersangka baik pada Allah. Doa itu mesti. Tapi usaha dan ilmu sama penting. Baru terasa lengkapnya beribadah padaNya. Selebihnya serahkan bulat-bulat pada NYA agar satu hari kelak anda jumpa juga si adam dambaan hati yang anda perlukan.

Sentiasa ingat..Tuhan biasanya akan berikan kita apa yang kita perlu dalam hidup ni...bukan yang kita mahukan. Yang baik itu pada kita belum tentu baik untuk kita dari awal ke akhir hayat kita. Begitu jua sebaliknya.

Sebelum terlupa, Panduan Pikat Lelaki Gaya Bijak untuk anda gadis dan wanita yang masih perlukan pasangan hidup.

Takeheart,
Madam B

Post a Comment

0 Comments