Kenapa Akak Dan Ibu Sekalian Wajib Try Buat Kuzi Ayam Kuzilicious Resepi D'Mami Kitchen?"Akak masak apa hari ni kak? Hari ni Jumaat kalau di sesetengah negeri hari ni cuti. Tapi bagi yang esok baru cuti minggu weekend, apa kata akak kita masak something yang lain macam sikit dia punya surprise. Hidup ni kena ada elemen kejutan juga akak. Barulah fun-tastik!!!

Madam B nak share satu resepi biasa dan satu resepi lagi luar biasa. Sesuai dan ngam sungguh dengan tagline blog The Real Madam Bb, "Dare to be rare"....

Hari ni kita main masak masak ya!!! Dah sedia ke belum. Tak susah mudah sangat. Untuk esok jom kita spend sikit masa cuba kirai Roti Jala dan Kuzi Ayam!

Ops. Rempah Kuzi dah beli ke belum. Kalau belum dan tak tahu nak beli online dengan siapa cuba cari nama Rempah Cik Puan di Facebook dan #rempahcikpuan Instagram.


Resepi roti jala comel lote akak klik saja pautan Facebook Puan Zaimah Zakaria dan lihat apa bahan diperlukan. Sangat asas dan mudah didapati iaitu tepung gandum,telur, garam, pewarna kuning /hijau/ pink (suka hati), air, dan pengisar. Lihat...semudah ABC.


Tapi Kuzi Ayam manam mana nak buat Madam B???


Jangan risau Akakku!

Madam B dah siap tulis semua bahan dan cara memasak secara teratur penuh warna warni dalam Panduan Kuzi Ayam bertajuk Kuzi Ala Mami hasil perkongsian pakar Kuzi Kota Bharu, Puan Nory. Panduan ni baru launching 3 hari lalu. Panas lagi. Jadi panduan ni memang serius Madam B dan Puan Nory 'compile' bersama untuk rujukan akak semua yang rajin memasak untuk suami dan anak-anak.

Kenapa Akak Kena Cuba Belajar Buat Kuzi Ayam ... sekurang-kurangnya?

Kuzi ini hidangan first class di Kelantan. Kalau akak orang Kelantan wajib tahu cara buat kuzi. Anak jati Kelantan namanya. Bagi akak yang bukan Kelantan tapi bersuamikan orang Kelantan, harus kena pandai buat Kuzi. Barulah suami akak 'respect' akak dan saudara mara akak 'salute'. Fikir luar kotak, akak kalau pandai buat Kuzi sedap 'tak silap haribulan' akan ada yang mula menempah Kuzi akak untuk majlis tertentu seperti sambutan Ulang Tahun Lahir, Hari Raya dan akikah. Boleh buat duit di rumah namanya!!!

Sekarang ini Madam B sedang buka tempahan dengan harga istimewa bagi 101 pembeli terawal. Kemudian harga akan dinaikkan kepada nilai asal.

PS. Resepi Kuzi Ala Mami bukan percuma kerana ada 1 elemen rahsia di dalamnya orang lain tak tahu buatkan Kuzi terlajak sedap.

Saya Nak Miliki Panduan Buat Kuzi Ala Mami Limited Edition Sekarang!!!

Kuzilicious,
Madam B

Post a Comment

0 Comments